|   Donează online   |   Fii voluntar   |   Directionează 2%   |   Calculator sponsorizare

Cine suntem

Asociația

Institutul Cultural Independent este o organizație nonguvernamentală înființată în 2016 de la un vis. Visul nostru este să schimbăm lumea prin educație și cultură. Vom începe cu lumea lui Ciprian, elev dintr-o familie nevoiașă, apoi lumea lui Eugen, adolescent bombardat de incertitudini și de o programă școlară prea încărcată, cu lumea Mariei, tânără care n-a fost în viața ei la un spectacol de teatru sau a lui Tudor, pensionar captiv în propria garsonieră, uitat de societate. Prin proiectele noastre educaționale încercăm să schimbăm lumile mici, pornind de la ideea că schimbarea adevărată pornește de jos în sus, fără să așteptăm intervenția directorului, primarului, președintelui. Fiecare dintre noi poate face viețile noastre și ale celorlalți mai bune.

Milităm pentru dreptul la educație și la cultură și pentru echitate socială. Institutul Cultural Independent dezvoltă proiecte în unități de învățământ, în instituții culturale, pe stradă, în comunitate. Plecăm de la premiza că tot ce nu funcționează vine din lipsa de educație și că o societate evoluată este una care prețuiește cultura.

Prin proiectele noastre obținem finanțare pentru a oferi finanțare altor proiecte ambițioase printr-un fond special creat, oferim burse elevilor merituoși și organizăm evenimente de profil. Lucrăm îndeaproape cu instituțiile de resort pentru a contribui la îmbunătățirea politicilor publice.

Echipa

Costi_Andriescu

Costi ANDRIESCU

Președinte

Costi a cochetat și cu jurnalismul de radio, înainte să își construiască o carieră în vânzări. Creativ, serios și temeinic, Costi este omul cu ideile. Are capacitatea de a coagula și mobiliza echipe, este un strateg înnăscut și un activist mânat de convingerea că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Pentru a schimba educația românească în bine, Costi a fondat Institutul Cultural Independent.

Andreea-Archip

Andreea ARCHIP

Vicepreședinte

Andreea este jurnalist cu zece ani experiență în domeniile educație, sănătate, drepturile omului, economie. Motivată mereu de dorința de a face o schimbare, a completat jurnalismul cu activismul și a devenit astfel cofondatoarea Institutului Cultural Independent.

Mirela BESENYEI

Consilier financiar

Mirela este economist, cu o experiență de 20 de ani în consultanță, management financiar, contabilitate și fiscalitate. Echipa avea nevoie de un om priceput într-ale numerelor și cum visul Mirelei este să schimbe lumea în bine, prin educație și cultură, Institutul Cultural Independent a fost alegerea în perfectă compatibilitate cu valorile ei.  

VIZIUNE ȘI MISIUNE

Viziunea noastră este o Românie educată!


Misiunea noastră este să investim în cele mai vitregite domenii din societatea românească: educația și cultura. Investiția în oamenii României de mâine este una cu câștig garantat: studiile au arătat că investind în educație 6% din PIB, am avea un câștig de până la 17 miliarde de euro la bugetul de stat în următorii zece ani.

Credem că educația este singura armă împotriva sărăciei.

Cuvintele sunt cele care pot mișca munții, dacă sunt alese cu grijă și inteligență. Scrisul este purificator, leagă concepte și dezvoltă gândirea. De la asta am pornit în proiectul „Scrisul face bine”, primul și cel mai important program al Asociației noastre, prin care ne propunem să redăm beneficiarilor direcți ai sistemului de învățământ, elevii, părinții și profesorii, încrederea că pot singuri să-și schimbe destinul. Vom implica personalități de primă mărime din țară și din străinătate și companii importante cu un singur țel: acela de a schimba lumea în bine.)  

Proiectele noastre creează un model de bună practică, dezvoltă politici publice și astfel, Institutul Cultural Independent are toate premisele să devină „un minister al educației” din umbră, creat de actanții principali ai sistemului – elevi, profesori, părinți – care înțeleg că ei au puterea schimbării.

Valorile noastre sunt cele care ne ghidează acțiunile. Ne asumăm responsabilitatea de a genera schimbare în educație, în comunitate,  prin integritate, inovație, respect, responsabilitate socială și transparență.

Rapoarte anuale de activitate


Raportul anual de activitate al Institutului Cultural Independent va fi publicat până la data de 15 martie 2017, pentru anul 2016.

Valorile noastre


Valorile noastre sunt cele care ne ghidează acțiunile. Ne asumăm responsabilitatea de a genera schimbare în educație, în comunitate,  prin integritate, inovație, respect, responsabilitate socială și transparență.