|   Donează online   |   Fii voluntar   |   Directionează 2%   |   Calculator sponsorizare

De ce scrisul face bine? 5 argumente pentru.

Nu trebuie să ne-o spună cercetătorii, știm și noi prea bine, am testat pe pielea noastră încă de la 7 ani, când am intrat în clasa întâi, când am scris primul bilețel de amor sau ne-am eliberat emoțiile în prima pagină de jurnal. Și totuși, o spun și oamenii de știință:

  1. Dacă scriem ceva pozitiv pe o bucată de hârtie, ne vom simți mai bine. Scrisul are un efect asupra noastră incredibil. Așa că mai ușor cu mesajele răutăcioase pe rețelele de socializare.
  2. Dacă ne întoarcem la scrisul cursiv, așa cum l-am învățat la școală, putem să ne coordonăm emisfera dreaptă a creierului cu cea stângă. Și acest lucru este util pentru sănătatea noastră pentru că se pare că ne folosim diferit cele două emisfere. O spun studiile. Care adaugă și că puștii care scriu au o activitate a creierului mai intensă.
  3. Scrisul de mână ajută la îmbunătățirea cogniției, cuvintele scrise de mână ne antrenează mai mult creierul decât cele tastate, proces care a devenit un automatism. Mișcările degetelor atunci când scriem de mână activează regiuni ale creierului care sunt responsabile de gândit, memorie și limbaj.
  4. Scrisul ne face mai creativi. Nu ne credeți? Luați aminte la Truman Capote, unul dintre cei mai mari romancieri americani, care își scria de mână cărțile.
  5. Scrisul ne întinerește. Cum sportul ne menține trupul tânăr, scrisul de mână e gimnastică pentru creier.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X